Tuzla: Otac koji je ubio djecu i jutros je u teškom zdravstvenom stanju

E. H.
Tuzla: Otac koji je ubio djecu i jutros je u teškom zdravstvenom stanju
Arhiv / U UKC-u Tuzla hospitalizovano 18 osoba
Porodična tragedija koja se desila sinoć iza 19 sati na magistralnoj cesti Lipnica-Obodnica, kod Tuzle, u kojoj je otac pucao na dvoje maloljetne djece, nakon čega je pokušao izvršiti i samoubistvo, potresla je cjelokupnu bh. javnost.

Otac inicijala N. D. (40) u svom automobilu pucao je u 12-godišnju kćerku M. D., koja je usljed teških povreda podlegla na licu mjesta, a zatim je pucao i u svog petogodišnjeg sina A. D., pokušavši, potom, izvršiti i samoubistvo pucanjem iz vatrenog oružja.

Iako su i otac i sin pokazivale znakove života nakon tragedije, dječak je ubrzo podlegao, dok je otac hospitaliziran.

Kako su za Radiosarajevo.ba izjavili u Univerzitetskom i kliničkom centru Tuzla, pacijent inicijala N. D. smješten je na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju, zbog teške povrede glave, te je u izuzetno teškom zdravstvenom stanju i na aparatima.

Portal Tuzlanski.ba prenosi da nezvanična saznanja ukazuju na to da je otac koji je ustrijelio dvoje djece je uposlenik rudnika "Dubrave", a prema iskazima mještana i kolega sa njegovog posla važio je za mirnu, tihu i povučenu osobu koja nikada nije bila sklona incidentima. 

Iz MUP-a TK još uvijek nije potvrđeno kojim oružjem su nanesene smrtonosne povrede, ali je Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK izjavio sinoć:

"Najvjerovatnije je pucano iz pištolja, ali tačnu informaciju još nemamo, jer je u toku uviđaj. Na mjestu tragedije nalazi se dežurni tužilac i više informacija znat ćemo kasno večeras".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije