Objavljeni prvi detalji tragedije koja se dogodila u Tuzli

Anadolija/Fena
Objavljeni prvi detalji tragedije koja se dogodila u Tuzli
U porodičnoj tragediji koja se desila u srijedu iza 19h u zaseoku Repušac u Lipnici kod Tuzle, otac je ubio dvoje maloljetne djece, a zatim je pokušao izvršiti samoubistvo. Ljekari u Univerzitetskom i kliničkom centru Tuzla bore se za njegov život.

"Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona prijavljeno je u 19.30 sati da se na regionalnom putu Lipnica-Obodnica dogodilo dvostruko ubistvo i pokušaj samoubistva. Više informacija bit će poznato po završetku uviđaja", izjavio je za AA Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK-a.

Prema nepotvrđenim informacijama, otac N. D. (40) u svom je automobilu pucao u 12-godišnju kćerku M. D. , koja je podlegla na licu mjesta, a zatim je pucao i u petogodišnjeg sina A. D, da bi potom, također pucajući iz vatrenog oružja, pokušao izvršiti samoubistvo. I dječak i otac neposredno nakon tragedije davali su znake života, no dječak je ubrzo preminuo. Očevo zdravstveno stanje je kritično.

Pretpostavlja se da su porodični problemi mogući motiv ove tragedije. Navodno je majka djece, nedavno napustila porodični dom i odselila se u drugu državu.

Glasnogovornik MUP-a TK-a Izudin Šarić potvrdio je da se desila tragedija.



"Najvjerovatnije je pucano iz pištolja, ali tačnu informaciju još nemamo, jer je u toku uviđaj. Na mjestu tragedije nalazi se dežurni tužilac i više informacija znat ćemo kasno večeras", rekao je Šarić za Fenu.

"Muškarac N.D. ima teške povrede u predjelu glave. Smješten je na Kliniku za anesteziologiju i reanimaciju i životno je ugrožen", rekla je za Fenu Ersija Aščerić - Mujedinović, glasnogovornica UKC-a Tuzla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije