Tuzla: Maloljetnica pokušala izvršiti samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Tuzla: Maloljetnica pokušala izvršiti samoubistvo
Foto: Grad Tuzla / Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je zaprimilo poziv da je mlađa ženska osoba pronađena s lakšim tjelesnim povredama u stubištu zgrade u Tuzli. Glasnogovornik MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić je za Radiosarajevo.ba rekao da će istraga pokazati da li je djevojka koja je 2001. godište htjela počiniti samoubisto, no najverovatnije je da se radi o samopovređivanju.

"Dojava je zaprimljena jutros, 14. novembra, u 2.40. U stubištu zgrade pronađena je maloljetnica s lakšim tjelesnim povredama", rekao je glasnogovornik Šarić.

Rekao je da je sedamnaestogodišnjakinja prevezena u Klinku za interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli gdje zadržana na daljem liječenju. Nezvanično maloljetnica iz Tuzle je prerezala vene.

Uviđaj su na mjestu pronalaska djevojke obavili službenici Odjeljenja kriminalističke policije i Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije