Suđenje u Sarajevu: 23-godišnjak pokušao samoubistvo nakon ubistva 4-mjesečnog sina?

Radiosarajevo.ba
Suđenje u Sarajevu: 23-godišnjak pokušao samoubistvo nakon ubistva 4-mjesečnog sina?

U Kantonalnom sudu Sarajevo jučer je održano suđenje Eldaru Leđenu, 23-godišnjaku iz Sarajeva, koji je optužen da je u novembru 2014. ubio svog četveromjesečnog sina.

Podsjećamo vas da se tragedija dogodila 29. novembra 2014, u kući u ulici Avde Hodžića u naselju Švrakino, u kojoj je Leđen bio sam s bebom. U optužnici stoji da je Leđen, nakon što beba nije htjela jesti i neprekidno je plakala, sina podigao u vis i bacio ga na drvenu fotelju. Beba je glavom i tijelom udarila u drveni zaslon fotelje, uslijed čega je zadobila teške tjelesne ozljede i preminula.

Otac koji se sumnjiči da je ubio četveromjesečnu bebu priveden u Tužilaštvo (VIDEO)

Eldar Leđen optužen da je ubio četveromjesečnog sina

Jučer je na sudu ponovo svjedočio neuropsihijatar dr. Omer Ćemalović, ali ovaj put na poziv advokata optuženog Omara Mehmedbašića.

Prethodno je neuropsihijatar svjedočio o uračunljivosti optuženog, a sada o dokumentaciji iz hitne pomoći, u koju je Leđen primljen 30. novembra, dan nakon što je, prema optužnici, ubio svog sina. Specijalist urgentne medicine je tada kao dijagnozu naveo trovanje alkoholom, (a prema izjavama svjedoka, i tabletama), zbog čega je podvrgnut ispumpavanju želuca.

Ćemalović je naveo da utvrđena količina tableta i alkohola u Leđenovom tijelu ukazuje na to da je Leđen pokušao samoubistvo, te je dodao da je moguće da je tragična smrt djeteta jači okidač za pokušaj samoubistva, od straha za moguće sankcije zbog ubistvo.

Na pitanje tužiteljice Sanite Imamović da li je moguće da je optuženi konzumirao alkohol i tablete jer je želio da zaboravi ono što je učinio, neuropsihijatar je odgovorio kako ne smatra da je to tako, pogotovo kada se uzme u obzir da ranije nikada nije pokazivao takve sklonosti.

Treba dodati i da je javnost jučer doznala da je Tužiteljstvo izmijenilo optužnicu, pa se Leđena sad tereti za eventualni, a ne za direktni umišljaj.

Nastavak suđenja, za kada je planirano iznošenje završnih riječi, zakazan je za 7. mart.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije