Tuzla: 28-godišnjakinja prijavila da ju je silovao 61-godišnji radni kolega

Radiosarajevo.ba
Tuzla: 28-godišnjakinja prijavila da ju je silovao 61-godišnji radni kolega
Foto: Arhiv / Ilustracija
Tužilaštvo Tuzlanskog kantona otvorilo je istragu nakon prijave 28-godišnje djevojke da ju je silovao radni kolega u prostorijama jednog tuzlanskog udruženja.

Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK, za portal Radiosarajevo.ba je kazao kako su, zasad, osumnjičenom muškarcu izrečene mjere zabrane pristupa djevojci, te da se provode opsežna vještačenja.

Naš portal doznaje da su naređena dodatna vještačenja, i medicinska i forenzička. Osumnjičeni je ispitan i negirao je da je počinio navedeno krivično djelo.

Djevojka je prijavila osobu inicijala M.H. (1957.) da ju je silovao u prostorijama udruženja, u kojem se djevojka tek zaposlila. Prostorije udruženja se nalaze u Domu penzionera Tuzli, a osumnjičenom 61-godišnjaku je zabranjen i pristup ovom prostoru.

Prema navodima iz prijave, djevojka je kazala da se silovanje dogodilo tokom radnog vremena, a da ju je osumnjičeni M.H. pozvao u kancelariju koju je zaključao, a onda silovao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije