Sarajevo: Žena koja je osumnjičena za otmicu bebe lišena slobode

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Žena koja je osumnjičena za otmicu bebe lišena slobode
Žena, inicijala M.D., koja je osumnjičena za otmicu bebe u Sarajevu sinoć kasno je lišena slobode, izjavila je za portal Radiosarajevo.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Bavčić je istakla da druge detalje ne može još uvijek saopćiti, u cilju zaštite istrage.

Kako doznajemo, žena je trenutno na kriminalističkoj obradi u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, nakon čega će biti predana u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Beba, oteti dječak starosti deset dana, sinoć je odmah nakon pronalaska prevezen na Pedijatrijsku kliniku u Sarajevu, gdje su ljekari ispitali njegovo stanje i utvrdili da je beba zdrava.

Mi vas podsjećamo da je jučer, u sarajevskom naselju Hadžići, oko 14 sati bebu otela žena koja se predstavila kao patronažna sestra. Bebu je u tom trenutku čuvala tetka, dok je majka bebe Lejla Ismailovski otišla prijaviti novorođenče u Općinu.

"Sestra me je jutros zvala da dođem pričuvati dijete. Kada sam došla, sa sestrom je bila mlađa žena u bijelom mantilu, s medicinskom maskom na licu i maramom svezanom oko glave. Oko vrata je imala stetoskop i predstavila se kao patronažna sestra. Sestra je u međuvremenu otišla. Ta žena je u jednom momentu otišla da opere ruke u kupatilo i tu se malo zadržala. Kada je izašla iz kupatila, rekla je da je prosula vodu, pa sam otišla tamo da to počistim. Uzela sam zoger i ona je u tom trenutku zatvorila vrata i zaključala me", ispričala je medijima tetka nestalog dječaka Nađa Mehdi.

Mehdi je uspjela alarmirati komšije, koji se je oslobodili, a potom je cijela Bosna i Hercegovina počela potragu za mališanom. Beba je pronađena oko 22 sata, u hostelu Ferijalac na Marijin-Dvoru u Sarajevu.

Pronašao ju je tim tužitelja KS i pripadnici MUP-a KS, uz asistenciju OSA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije