Tužilaštvo traži pritvor za Mirka Vukmirovića: Izvršavao i planirao ubistva u BiH i Srbiji

1
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo traži pritvor za Mirka Vukmirovića: Izvršavao i planirao ubistva u BiH i Srbiji
Foto: Tužilaštvo BiH / Osumnjičeni priveden u Tužilaštvo BiH

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Vukmirović Mirka, zvanog Sarajlija (ranije Pejušić Vladana), rođenog 1987. godine u Sarajevu, državljanina BiH i Srbije, koji se nalazi pod istragom tužilaštva zbog krivičnog djela organizovanog kriminala, kao i planiranja i izvršenja krivičnih dijela teških ubistava počinjenih na teritoriji oba entiteta Bosne i Hercegovine, kao i na području Srbije.

Osumnjičeni se duže vrijeme nalazio u bjekstvu i bio je nedostupan organima krivičnog gonjenja BiH, a sumnjiči se za pripadnost stukturama organizovanog kriminala koje su djelovale na području Istočnog Sarajeva i BiH.

Osumnjičeni se dovodi u vezu sa nekim od neriješenih ubistava u Istočnom Sarajevu, kao i saradnju sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa u regionu, koje su povezane sa nizom krivičnih djela.

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Mjera pritvora, prema osumnjičenom, predložena je iz razloga zbog opasnosti od bjekstva, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Na ročištu koje će biti održano u Sudu BiH, postupajući tužilac detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije