Granični policajci imali pune ruke posla: Uhapsili šest bjegunaca

0
Radiosarajevo.ba
Granični policajci imali pune ruke posla: Uhapsili šest bjegunaca
Foto: GP BiH / Ilustracija hapšenja

Granični policajci BiH proteklih dana imali su pune ruke posla te su uhapsili šest bjegunaca.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Aerodrom Sarajevo 26. februara uhapsili su S. Ć. (50), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu zbog razbojništva. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Beča i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Istoga dana pripadnici Jedinice GPBiH Dobrljin su prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Novi Grad uhapsili Z. M. (66). Utvrđeno je da je za njim također MUP USK raspisalo potragu zbog krivičnog djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Bh. državljanin je predat pripadnicima Policijske uprave Velika Kladuša.

Influenserica Adna Helić puštena na slobodu: Evo šta je tražilo Tužilaštvo

Influenserica Adna Helić puštena na slobodu: Evo šta je tražilo Tužilaštvo

Pripadnici Jedinice GPBiH Bosanska Gradiška 26. februara uhapsili su B. R. (33) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bosanskoj Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Bosanska Gradiška i predat pripadnicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bosanski Brod 26. februara proveli su i bh. državljanina S. H. (51.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Tesliću radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Bosanski Brod i predat pripadnicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Banja Luka 25. februara 2023. na letu iz Hamburga uhapsili su M. O. (55) jer je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Orašje raspisala potragu zbog krivičnog djela - krađa. Državljanin BiH je predat pripadnicima Policijske stanice Laktaši.

Dan ranije pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 24. februara 2023., priveli su i M. G. (26)), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat pripadnicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije