Tužilaštvo traži mjesec dana pritvora za Adina Memića: Strahuje se da će utjecati na svjedoke

3
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo traži mjesec dana pritvora za Adina Memića: Strahuje se da će utjecati na svjedoke
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / S mjesta pucnjave u Sarajevu

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Adinu Memiću zbog krivičnog djela pokušaj ubistva.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva KS, pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze.

Tu je i opasnost od ponavljanja krivičnog djela, dodaju iz Tužilaštva.

Koliko političara bi do sada trebalo biti u penziji: Najstariji ima 77 godina

Koliko političara bi do sada trebalo biti u penziji: Najstariji ima 77 godina

Podsjetimo, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS uhapsili su Memića (23) koji je osumnjičen za pokušaj ubistva koji se dogodio u ponedjeljak, 22. januara, u centru Sarajeva u ugostiteljskom objektu "Que pasa?". Memić je, kako se doznaje, došao u prostorije policije u prisustvu advokata, nakon čega je uhapšen.

U pucnjavi su povrijeđena dva 23-godišnjaka, a jednom se ljekari bore za život na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

"Prvom su konstatovane lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke, te je nakon medicinskog zbrinjavanja otpušten na kućno liječenje, a drugom su konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i on je zbrinut na KCUS", saopćeno je ranije iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije