Tužilaštvo TK objavilo identitet nastradalih u porodičnoj tragediji u Živinicama

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo TK objavilo identitet nastradalih u porodičnoj tragediji u Živinicama
Tuzlanski.ba / Tužilaštvo TK

U porodičnoj tragediji koja se dogodila jutros  u porodičnoj kući u  mjestu Ciljuge u blizini Živinica smrtno su stradale dvije osobe a jedna je teže povrijeđena i hospitalizirana je u UKC-u u Tuzli.

"Smrtno su stradali Admir Mujčnović (33), Zijad Mujčinović (54) te je povrijeđena Zada Mujčinović. Uviđaj na mjestu događaja obavlja dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK", navodi se u saopćenju Tužilaštva Tuzlanskog kantona. 

Tragedija u Živinicama: Ubio sina, ranio suprugu, pa izvršio samoubistvo

U Živnicama je jutros stariji muškarac nakon svađe ubio sina, teško ranio suprugu pa izvršio samoubistvo pucanjem sebi u glavu. Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, potvrdila je za Radiosarajevo.ba da se tragedija dogodila, te da je jutros u 8:10 sati Policijska stanica Živinice obavještena da je u Ciljugama kdo Živinica došlo do pucnjave u porodičnoj kući.

Prema prvim informacijama s uviđaja najvjerovatnije je Zijad Mujčinović, koristeći pištolj, pucao u svoju suprugu Zadu  i ranio je, ali je ona uspjela pobjeći iz kuće, te je ispalio i nekoliko hitaca u sina Admira i usmrtio ga. Nakon toga je  izvršio samoubistvo.

"Trenutno ne raspolažemo informacijama o karakteru povreda  Zade Mujčinović. Uviđaj je u toku i utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do ove porodične tragedije. Također, za sada ne možemo pouzdano govoriti o motivima koji su doveli do ovog događaja. Nakon obavljanja uviđaja i dokumentovanja svih relevatnih informacija MUP TK će dostaviti Tužilaštvu izvještaj  te će se poduzeti  sve druge potrebne istražne radnje", dodali su iz Tužilaštva TK. 

Policija se oglasila nakon porodične tragedije u Živinicama

Porodična tragedija dogodila se jutros u naselju Ciljuge kod Živinica, kada je pod još neutvrđenim okolnostima muškarac ubio sina, ranio suprugu, a zatim izvršio samoubistvo. Informaciju je za Radiosarajevo.ba potvrdila i Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, koja je za naš portal nezvanično potvrdila da se radi o osobi inicijala Z.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije