Policija se oglasila nakon porodične tragedije u Živinicama

Radiosarajevo.ba
Policija se oglasila nakon porodične tragedije u Živinicama
Arhiv / Ilustracija

Porodična tragedija dogodila se jutros u naselju Ciljuge kod Živinica, kada je pod još neutvrđenim okolnostima muškarac ubio sina, ranio suprugu, a zatim izvršio samoubistvo.

Informaciju je za Radiosarajevo.ba potvrdila i Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, koja je za naš portal nezvanično potvrdila da se radi o osobi inicijala Z. M. 

Prema nezvaničnim informacijama riječ o Zijadu Mujčinoviću

Tragedija u Živinicama: Ubio sina, ranio suprugu, pa izvršio samoubistvo

U Živnicama je jutros stariji muškarac nakon svađe ubio sina, teško ranio suprugu pa izvršio samoubistvo pucanjem sebi u glavu. Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, potvrdila je za Radiosarajevo.ba da se tragedija dogodila, te da je jutros u 8:10 sati Policijska stanica Živinice obavještena da je u Ciljugama kdo Živinica došlo do pucnjave u porodičnoj kući.

Nakon što su izašli na mjesto događaja službenici Policijske uprave Živinice i Jedinica policije za specijalnu podršku pronašli su dva beživotna tijela muških osoba kao i vatreno oružje.

U ovom događaju prostrijelnu ranu zadobila je i jedna ženska osoba koja je prevezena u UKC Tuzla gdje joj je ukazana pomoć. Ljekari su konstatovali teške tjelesne povrede i ona je zadržana na daljnjem liječenju.

Nakon ove porodične tragedije oglasili su iz MUP-a TK.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Danas, u 8.10 sati, policijska stanica Živinice obaviještena je da u Ciljugama, Živinice, došlo do pucnjave u porodičnoj kući. Na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Živinice i Jedinica policije za specijalnu podršku. Pronađena su 2 beživotna tijela (muške osobe) i pištolj. Također tom prilikom jedna ženska osoba je ranjena i prevezena na UKC TZ, radi se o teškim tjelesnim povredama i ista je zadržana na liječenju. Obaviješten je i dežurni kantonalni tužilac TK. Službenici Sektora krim policije će izvršiti uviđaj", navodi se u zvaničnom saopćenju MUP-a TK. 
 
Istraga je u toku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije