Tužilaštvo predložilo pritvor za muškarca koji je djevojčicu (9) pokušao slatkišima namamiti u kombi

0
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo predložilo pritvor za muškarca koji je djevojčicu (9) pokušao slatkišima namamiti u kombi
Foto: MUP HNK / Ilustracija / MUP HNK

Tužilaštvo HNK predložilo je pritvor za pedesetogodišnjaka iz Laktaša koji je uhapšen u Mostaru nakon što je devetogodišnju djevojčicu iz Mostara pokušao slatkišima namamiti u svoj kombi. 

"Kantonalno tužilaštvo HNK Mostar je danas, 14. septembra podnijelo Prijedlog za određivanje pritvora Općinskom sudu u Mostaru, protiv osumnjičenog Dalibora K. (1973.), iz Laktaša, zbog postojanja osnovane sumnje da je dana 12. septembra, oko 18:00 sati, u mjestu Vrapčići, Grad Mostar, u blizini Osnovne škole 'Vrapčići', u pokušaju počinio kazneno djelo "protupravno oduzimanje slobode", saopćeno je danas iz Tužilaštva HNK.

"Pritvor je osumnjičenom Daliboru K. predložen iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo za koje se tereti ili da će dovršiti pokušano kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna", navode.

Sudar tri vozila u Sarajevu. Jedan automobil se udaljio sa mjesta nesreće

Sudar tri vozila u Sarajevu. Jedan automobil se udaljio sa mjesta nesreće

"Kantonalno tužilaštvo HNK u suradnji sa MUP-om HNK - PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo", navodi se iz Tužilaštva HNK.

Podsjetimo, mostarska policija uhapsila je muškarca iz Laktaša koji je u utorak u Mostaru nudio slatkiše 9-godišnjoj djevojčici te je pokušao namamiti da uđe u kombi.

Šokantan slučaj u Mostaru: Nudio djevojčici slatkiše i mamio je da uđe u kombi, uhapšen je

Šokantan slučaj u Mostaru: Nudio djevojčici slatkiše i mamio je da uđe u kombi, uhapšen je

Kako su u srijedu saopćili iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, u utorak u 19,10 sati u PS Mostar Sjever obratila se H.H. (1951.) i prijavila da je nepoznata muška osoba s vozilom kombi, bez reg.oznaka, u Vrapčićima nudila čokoladicu njezinoj maloljetnoj unuci N.Đ. (2014.) i mamila je da uđe u kombi. 

Odmah po prijavi, na teren su izašle policijske patrole i vrlo brzo pronašle navedeno vozilo kojim je upravljao K.D. (1973.) iz Laktaša. 

Muškarac je lišen slobode te su poduzete su sve potrebne mjere i radnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije