Tužilaštvo KS: Zatražena potjernica za Adelom Kabašem, za ubistvo na Pofalićima

0
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo KS: Zatražena potjernica za Adelom Kabašem, za ubistvo na Pofalićima
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Fotografija sa mjesta ubistva

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je zatražilo određivanje pritvora za Amela Jašarevića, Edvina Imamovića i Igora Zuku, koji su povezane sa ubistvom Mehmeda Ramića na Pofalićima, a za Adela Kabaša je zatraženo i raspisivanje potjernice, potvrđeno je večeras za portal Radiosarajevo.ba.

"Postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Amelu Jašareviću, osumnjičenom za krivično djelo ubistvo, te Edvinu Imamoviću, osumnjičenom za pomaganje u ubistvu i Igoru Zuki, osumnjičenom za pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela", dodali su iz Tužilaštva KS za naš portal.

Kako su nam potvrdili još iz Tužilaštva, predložen je jednomjesečni pritvor za sve tri osobe.

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

Fotografije sa mjesta ubistva - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Fotografije sa mjesta ubistva

"U isto vrijeme zatraženo je i raspisivanje potjernice za Adelom Kabašem, koji se također sumnjiči za ubistvo Ramića, a od kobne večeri je u bjekstvu", dodali su iz Tužilaštva KS za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Pofalići ubijen je u nedjelju Mehmed Ramić. 

Izvori iz istrage, otkrivaju da je na Pofalićima najvjerovatnije pucano iz dva vozila. Jedno, kojim je upravljao Imamović i u kojem se nalazio Kabaš, presjeklo je put Peugeotu u kojem se nalazio ubijeni Ramić, dok je Golf, u kojem je bio Jašarević, bio iza njega.

Navodno je zapucano iz oba automobila.

Upravo na osnovu vozila policija je pronašla i privela Imamovića, dok se za Kabašem i dalje traga.

"Amelu Jašareviću, Edvinu Imamoviću i Igoru Zuki pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodu mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, kao i zbog opasnosti da bi njihovim puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti", dodali su iz Tužilaštva KS za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije