Ubistvo u Pofalićima: Ko je dosad uhapšen i za kojom se osobom još traga

0
Radiosarajevo.ba
Ubistvo u Pofalićima: Ko je dosad uhapšen i za kojom se osobom još traga
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Mjesto ubistva Mehmeda Meše Ramića

Nastavljajući dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela Ubistvo iz člana 166 KZ FBIH, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, tokom dana lišili su slobode još dvije osobe koje se dovode u vezu s ubistvom Mehmeda Ramića u Pofalićima.

Slobode su lišeni E I. i I. Z. i isti se nalaze na kriminalističkoj obradi u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, rečeno je iz MUP KS.

Kako je portal Avaza objavio, uhapšen je Edvin Imamović, koji je bio vozač u automobilu iz kojeg je pucano na ubijenog Mehmeda Ramića.

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

Osim toga, kako se doznaje, danas je uhapšen i Igor Zuko.

Amel Jašarević Šaja, koji je sinoć lišen slobode, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela.

Sva trojica su danas predati u dalju nadležnost postupajućem tužiocu KTKS.

Policija Kantona Sarajevo traga za još jednom osobom koja se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelom, te se nastavlja dalji rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju istog.

Radi se o Adelu Kabašu.

Šta je zvanično saopćenje policije?

Podsjetimo da se i sarajevska policija jutros oglasila o ovom slučaju.

"Dana 12.12.2021.godine u 21:15 sati, obaviješten je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića-Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, iz vozila u pokretu u pravcu drugog vozila upotrijebljeno vatreno oružje i da ima povrijeđenih lica.

zlaskom na lice mjesta potvrđeni su navodi prijave. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt lica M. R., rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Na mjestu događaja zatečeno je lice A. J., rođen 1991. godine, nastanjen u Sarajevu.

Pomenutog dana u 23:50 sati A. J. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo) i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, u vezu sa izvršenjem opisanog krivičnog djela može se dovesti i lice A. K., rođen 1991. godine, nastanjen u Sarajevu, za kojim se traga", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije