Tužilaštvo BiH zatražilo mjere zabrane za uhapšene inspektore

1
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH zatražilo mjere zabrane za uhapšene inspektore
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo BiH

Tužilaštvo BiH će, nakon ispitivanja osumnjičenih, Sudu BiH predložiti mjere zabrane za uhapšene veterinarske inspektore, osumnjčene za primanje dara i zloupotrebu položaja.

Riječ je o graničnim veterinarskim inspektorima Ureda za veterinarstvo BiH Indiri Dajić-Hukić, rođenoj 1967. godine u Brčkom, Ivi Kobašu, rođenom 1964. godine u Bosanskom Šamcu, te Mladenu Mijiću, rođenom 1959. godine u Bosanskom Šamcu.

Kako je saopćeno, mjere zabrane, između ostalog se odnose na udaljenje osumnjičenih iz službenih prostorija i zabranu obavljanja djelatnosti Ureda za veterinarstvo, kao i zabranu kontaktiranja i sastajanja sa svjedocima i osumnjičenim u predmetu.

"Navedene mjere zabrane, osigurat će neometano provođenje i okončanje istrage koju provodi Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim agencijama i institucijama", navedeno je u saopćenju Tužilaštva BiH.

Inspektori su osumnjičeni su za koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje dara ili drugog oblika koristi.

Istraga se nastavlja.

Podsjetimo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su uhapsili tri inspektora, koji su zaposleni u Kancelariji za veterinarstvo BiH, a koja se nalazi na Graničnom prijelazu Orašje.

Sumnjiče se da su za određeni novčani iznos preko granice propuštali kamione sa uvezenim mesom, bez da su izvršili pregled.

Prilikom pretresa, pripadnici SIPA-e pronašli su i oduzeli više od 50.000 eura i 12.000 dolara, a za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije