Tužilaštvo BiH traži pritvor za advokata Zlatka Ibrišimovića i policajca Amera Selaka

2
Fena
Tužilaštvo BiH traži pritvor za advokata Zlatka Ibrišimovića i policajca Amera Selaka
Foto: Sud BiH / Zlatko Ibrišimović i Admir Arnautović

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužioci Tužilaštva BiH u dva odvojena predmeta uputili su prema Sudu BiH prijedloge za određivanje mjere pritvora za osumnjičene - advokata Zlatka Ibrišimovića (37) i Amera Selaka (42), pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, obojica iz Sarajeva.

Mjera pritvora za oba osumnjičena predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH. Zlatko Ibrišimović sumnjiči se za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom pranje novca, a osumnjičeni Amer Selak za krivična djela primanje dara ili drugog oblika koristi, povreda tajnosti postupka i pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

U Sarajevu uhapšen advokat Zlatko Ibrišimović

U Sarajevu uhapšen advokat Zlatko Ibrišimović

Čitajte i uživajte: Sretan Svjetski dan knjige!

Čitajte i uživajte: Sretan Svjetski dan knjige!

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dešifrovanim aplikacijama Sky i Anom.

Podsjetimo, jedan od klijenata uhapšenog Ibrišimovića je i Admir Arnautović Šmrk. On se trenutno nalazi u pritvoru, a osumnjičen je za organizirani kriminal u vezi sa trgovinom drogom i pranjem novca.

Arnautović je ranije pravosnažno osuđivan zbog trgovine narkoticima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije