Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv dvije osobe: Razbijen lanac šverca droge iz Crne Gore u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv dvije osobe: Razbijen lanac šverca droge iz Crne Gore u BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski policajci / Ilustracija

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv dvije osobe zbog međunarodnog krijumčarenja opojne droge marihuana.

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv: Idrizović Mevljudina, rođenog 1956. godine u Peći, Republika Srbija, državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Srbije i Janković Bobana, rođenog 1971. godine u Skadru, Republika Albanija, državljanina Republike Albanije.

Osumnjičeni Idrizović Mevljudin se tereti da je organizovao grupu radi međunarodne
prodaje, prenosa i isporuke opojne droge "Cannabis" iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, za iznos od 2.000 do 2.050 eura po kilogramu, te sa osumnjičenim Janković Bobanom, kao pripadnikom grupe, koji je predhodno nabavio i dovezao opojnu drogu, sudjelovao u preuzimanju i prodaji veće količinе opojne droge koja je prokrijumčarena sa područja Crne Gore na teritoriju BiH.

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Opojna droga, u količini od oko 16 kilograma, je otkrivena i oduzeta od optuženih
prilikom primopredaje dogovorenim kupcima u policijskoj akciji kodnog naziva "Buna" na području Sarajeva 27. novembra prošle godine.

Oni se terete da su počinili krivična djela organiziranog kriminala iz člana 250. i neovlaštenog prometa opojnim drogama iz člana 195. KZ-a Bosne i Hercegovine.
 
Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije