Turčin izazvao nesreću u Sarajevu, pa uhapšen

4
Radiosarajevo.ba
Turčin izazvao nesreću u Sarajevu, pa uhapšen
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Policija, Ilustracija

Na kolovozu ulice Mustafe Bajića, općina Novi Grad Sarajevo jučer se u 9:30 sati dogodila saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara teretnog motornog vozila marke Daf, reg. oznake 27AFC774, sa prikolicom Orthaus reg oznaka 27AGS342, kojim je upravljao vozač K. Y. E., rođen 1986.godine u Gaziantepu, gdje je i nastanjen (Turska) i radne mašine-viljuškara marke 'Linde AG', kojom je upravljao vozač B. B., rođen 1981.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač B.B., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju.

Stručnjak za sigurnost: Intenzivirane su hibridne operacije Rusije protiv BiH!

Stručnjak za sigurnost: Intenzivirane su hibridne operacije Rusije protiv BiH!

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), u vezi sa članom 332. stav 3., a u vezi sa stavom 1. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH, istog dana u 19:00 sati vozač K. Y. E. je uhapšen i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije