U saobraćajnoj nezgodi smrtno stradao 25-godišnjak

Radiosarajevo.ba
U saobraćajnoj nezgodi smrtno stradao 25-godišnjak
/ Ilustracija/PP
U mjestu Kula, općina Sokolac, na dijelu magistralnog puta Podromanija – Rogatica dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice smrtno stradalo, dok su tri lica povrijeđena.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Danka Tešić glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo, u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila 17. oktobra 2016. godine, oko 03:20 sati, učestvovalo je putničko motorno vozilo „Passat“ koje se nakon slijetanja s kolovoza više puta prevrnulo i zaustavilo na livadskoj parceli.

"Tom prilikom smrtno je stradao putnik M.C. (1991), nastanjen u  Sokocu,  a povrijeđeni su O.V. i V.C. iz Sokoca i D.M., državljanin Republike Srbije, koji su prevezeni u Klinički centar Kasindo radi ukazivanja ljekarske pomoći i utvrđivanja stepena povreda. Navedenim vozilom upravljao je M.M. iz Sokoca kod koga je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,27 g/kg.", rekla je Danka Tešić.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naložio obavljanje uviđaja i poduzimanje potrebnih mjera i radnji na dokumentiranju krivičnog djela - ugrožavanje javnog saobraćaja.

Tačan uzrok saobraćajne nezgode bit će naknadno utvrđen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije