Uhapšen dvojac zbog ubistva Lazarevića i paljenja automobila u Hrasnom

Radiosarajevo.ba
Uhapšen dvojac zbog ubistva Lazarevića i paljenja automobila u Hrasnom
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Dvije osobe osumnjičene za paljenje automobila u naselju Hrasno uhapšene su jutros u Sarajevu, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U nedjelju oko 02,05 sati policijski službenici Druge PU, obaviješteni su da je u ulici Aleja Lipa do broja 47 zapaljeno motorno vozilo, a da se dvije osobe udaljavaju od zapaljenog vozila. Po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta su upućeni policijski službenici, radi obezbjeđenja lica mjesta i pronalska izvršilaca.

Brzom intervencijom policijskih službenka Druge PU, isti su u 02,30 sati u ulici Džemala Bijedića pronašli jednog od izvršilaca, te utvrdili da se radi o A. B. (1986) iz Istočnog Sarajeva.

U 02,35 sati u ulici Nedima Filipovića do broja 6. pronađen je drugi osumnjičeni S. V. (1982) iz Bijeljine.

Na lice mjesta paljenja motornog vozila upućeni su i pripadnici PVB Sarajevo koji su u 02,40 sati ugasili požar. Od dejstva vatre u potpunosti je izgorjelo vozilo marke "BMW X5", bez registarskih oznaka.

Pregledom pomenutog vozila policijski službenici su na prostoru zadnjeg sjedišta uočili jednu automatsku pušku sa pripadajućim okvirom i pored iste još jedan rezervni okvir za municiju.

O ovom slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo koji je naložio da se lice mjesta obezbjedi do jutarnjih sati radi uviđaja, a da se imenovani liše slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (lzazivanje opće opasnosti).

Na osnovu pismenog obavještenja CJB Istočno Sarajevo, da postoje osnove sumnje da se pomenute osobe mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela "Teško ubistvo" koje je učinjeno oko 02.00 sati, upotrebom vatrenog oružja, na području Istočnog Novog Sarajeva, iste potražuju, te su gore navedena lica, nakon završene kriminalističke obrade uz saglasnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, predana na nadležnost policijskim službenicima CJB Istočno Sarajevo.

U Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu jučer oko 02,00 časova od strane nepoznatih lica ubijen je Miroslav Lazarević (1984)  iz Istočnog Novog Sarajeva.

Nepoznati izvršioci otvorili su vatru iz automatskog oružja na Lazarevića dok se vozio putničkim motornim vozilom „Golf A7“ kroz Beogradsku ulicu. Od zadobijenih povreda, Lazarević je preminuo na licu mjesta.

U toku je istraga policijskih službenika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminalitetaTužilaštva RS, koji intezivno tragaju za počiniocima ovog krivičnog djela, navedeno je iz CJB-a Istočno Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije