Tučnjava u kafani u Banjoj Luci: Vrijeđao konobaricu pa dobio batine

1
Radiosarajevo.ba
Tučnjava u kafani u Banjoj Luci: Vrijeđao konobaricu pa dobio batine
Foto: MUP RS / Ilustracija / MUP RS

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka u srijedu su uhapsili A. M. i B. P. obojica iz Banja Luke, dok su Lj. V. iz Banja Luke uručili prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Nadležnoj policijskoj stanici istog dana oko 22.10 sati prijavljeno je da je A. M. zadobilo povredu prilikom tučnjave u ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci.

Izlaskom na mjesto događaja, policajci su utvrdili da je A. M. vrijeđao radnicu ugostiteljskog objekta upućujući joj pogrdne riječi, nakon čega je B. P. fizički napao A. M. uslijed čega je isti zadobio povrede.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

A. M. je ukazana ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

A. M. i B. P. su podvrgnuia ispitivanju na prisustvo alkohola. Tom prilikom je kod A. M. utvrđeno prisustvo od 1,61, a kod B. P. 1,81 promila alkohola u organizmu.

Policajci su uručili prekršajni nalog A. M. zbog počinjenog prekršaja - vrijeđanje, B. P. zbog počinjenog prekršaja tuča i fizički napad, a radniku ugostiteljskog objekta LJ. B. prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja propuštanje prijavljivanja narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije