Tuča u Tuzli poslije ponoći: Ubijen mladi migrant

Radiosarajevo.ba
Tuča u Tuzli poslije ponoći: Ubijen mladi migrant
Foto: Tuzlanski.ba / Tržni centar Omega

Jedna osoba smrtno je stradala u Tuzli nakon tuče više osoba kod Tržnog centra Omega, potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Iz MUP-a su naveli kako je tuča prijavljena iza ponoći, te kako je usljed povreda zadobijenih prilikom tuče smrtno stradao jedan strani državljanin.

Naime, 25 minuta iza ponoći Policijska uprava Tuzla Zapad zaprimila je dojavu građana kako je došlo do incidenta na parking prostoru koji se nalazi u sklopu Robne kuće Tuzlanka, navodi Tuzlanski.ba

Prema nezvaničnim informacijama, smrtno je stradao migrant koji je prebačen vozilom Hitne pomoći u Univerzitetski klinički centar gdje je preminuo oko 00:55 sati.

Kako se saznaje, za ubistvo se sumnjiče dvojica muškaraca koji su pobjegli nakon tuče. 

"Za sada nemamo informacije o kakvim je tačno povredama riječ, ali je zbog ovog događaja više osoba uhapšeno i privedeno je u policijske prostorije gdje će biti saslušani i nad kojima će biti provedena kriminalistička obrada. U pitanju su osobe koje nisu bh. državljani, odnosno radi se o grupi migranata", izjavio je za Tuzlanski.ba dežurni operativni službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U policiji još uvijek nemaju saznanja o starosnoj dobi učesnika incidenta i o tome iz koje države dolaze.

Slučaj je preuzeo dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije