Tuča mladića u Gradačcu: Jedan izboden, drugi lišen slobode

0
Radiosarajevo.ba
Tuča mladića u Gradačcu: Jedan izboden, drugi lišen slobode
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Policija / Ilustracija

U Gradačcu se iza ponoći sa suobte, 7. septembra, na nedjelju, 8. septembra, oko 00:50 sati, desila tučnjava dvije osobe, a jedan od njih je izboden. Ova informacija je potvrđena za portal Radiosarajevo.ba iz MUP-a TK.

Policijskoj stanici Gradačac je prijavljeno da se u Ul. Požaričkih branilaca čuje vika i galama, da je, najvjerovatnije, došlo do tuče, kao i da ima povrijeđenih lica.

"Izlaskom na mjesto događaja patrole policije PS Gradačac, potvrđeni su navodi prijave, zatečena su povrijeđena lica, o čemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK-a, i to: F. H. (30) i M. Š. (32), oba iz Gradačca.

Za rubriku vjerovali ili ne: Pavlaka proizvedena u BiH skuplja u Banjoj Luci nego u Sloveniji

Za rubriku vjerovali ili ne: Pavlaka proizvedena u BiH skuplja u Banjoj Luci nego u Sloveniji

I F. H. i M. Š. su zbog povreda sanitetskim vozilom preveženi u JZU UKC Tuzla.

Teže je prošao M.Š., koji je zadobio teške tjelesne povrede, a na tijelu je imao ubodne rane, koje najvjerovatnije potiču od hladnog oružja.

M. Š. je zadržan na liječenju u JZU UKC Tuzla.

F.H. je nakon ukazane medicinske pomoći otpušten, te mu je oduzeta sloboda zbog sumnji u počinjenje KD iz člana 166 KZ F BiH u vezi sa članom 28 istog Zakona – Ubistvo (u pokušaju), a nakon kriminalističke obrade, F.H. će uz Izvještaj sa dokazima biti predat dežurnom tužiocu KTTK-a na nadležno postupanje", dodali su iz MUP-a TK.

Uviđaj na mjestu događaja izvršili su istražitelji OKP PU Gradačac prema uputama postupajućeg tužioca, te se takođe preduzimaju i druge radnje u cilju dokumentovanja navedenog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije