Tuča migranata u Velikoj Kladuši, 21-godišnji Palestinac izboden nožem

Radiosarajevo.ba
Tuča migranata u Velikoj Kladuši, 21-godišnji Palestinac izboden nožem
Foto: Screenshot / MUP USK / Ilustracija
Jedna osoba je povrijeđena u tuči koja se u utorak dogodila u jednom restoranu u Velikoj Kladuši.

Prema informacijama koje su saopćene iz Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona, riječ je o jednom od migranata iz Palestine, koji je izboden nožem.

"Policijskim službenicima obratila se zaposlenica jednog restorana koja je prijavila fizički obračun unutar ugostiteljskog objekta, u kojem su učestvovali strani državljani. Na mjestu tuče policijski službenici zatekli su povrijeđenog W. S. (1996) iz Palestine, koji je zadobio lakše tjelesne povrede upotrebom noža", dodaje se u saopćenju MUP-a USK-a.

Povrijeđeni muškarac je hospitaliziran, dok se osumnjičeni za ovo krivično djelo udaljio u nepoznatom pravcu.

Sve osobe koje su bile strani državljani, a koje su zatečene pored povrijeđenog Palestinca, posjedovali su potvrde o iskazanoj namjeri za podnošenje azila u BiH.

"Policijski službenici identificirali su osumnjičenog te ga uskoro i pronašli a radi se o Z.S.rođen 1985.godine iz Libije, nad kojim je i zavedena kriminalistička istraga. Dalji rad na dokumentiranju krivičnog djela Lakša tjelesna povreda nastavljaju istražitelji OKP PS Velika Kladuša", zaključuje se u saopćenju MUP-a USK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije