Tragično okončana još jedna potraga u BiH: Pronađeno tijelo 53-godišnjaka, počinio je samoubistvo

0
Radiosarajevo.ba
Tragično okončana još jedna potraga u BiH: Pronađeno tijelo 53-godišnjaka, počinio je samoubistvo
Foto: Anadolija / MUP HNK / Ilustracija

Policijskoj stanici Jablanica u četvrtak, 28. decembra u 17.20 sati telefonom se javio A. Č. (44) iz mjesta Slatina kod Jablanice i prijavio da je S. Š. (53) oko 8.30 sati toga dana otišao od kuće.

U prijavi je navedeno da se S. Š. do trenutka prijave nije vratio kući niti se javljao na mobitel.

O ovom događaju je upoznata Civilna zaštita Jablanica i Gorska služba spašavanja Jablanica koji su zajedno s mještanima tokom noći vršili pretragu terena.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

U petak, 29. decembra u 8.50 sati, Policijsku stanicu Jablanica ponovno je nazvao A. Č. i obavijestio je policajce da su mještani pronašli tijelo S. Š. koji je vjerojatno izvršio samoubistvo vješanjem.

Uviđaj na mjestu pronalaska tijela uradili su pripadnici kriminalističke policije Policijske uprave (PU) Konjic, a sve po nalogu dežurnog kantonalnog tužitelja.

Obavljenim uviđajnim radnjama utvrđeno je da nije bilo počinjenja krivičnog djela, odnosno da je pronađena osoba izvršila samoubistvo.

Po naredbi dežurnog tužitelja obavljaju se sve zakonom propisane mjere i radnje do potpunog rasvjetljavanja ovog nesretnog događaja, rekao je za radio Konjic načelnik operativnog centra PU Konjic Ismail Kadić.

Podsjetimo, 25. decembra kod Konjica također se dogodilo samoubistvo kada je u automobilu pronađeno tijelo 58-godišnjaka iz Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije