Tragedija u naselju Blatuša: Žena (40) smrtno stradala nakon pada s 5. sprata zgrade

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u naselju Blatuša: Žena (40) smrtno stradala nakon pada s 5. sprata zgrade
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Ažurirano 7. jula u 19.40: Iako je MUP prvo zvanično slučaj okarakterisao kao 'suicid', nakon istrage pojavile su se nove informacije. Obdukcija stradale žene je pokazala određene tragove nasilja, te je ustanovljeno da je ženska osoba proživljavala fizičko i psihičko nasilje. Uhapšen je muškarac koji se tereti, trenutno, za nasilje u porodici. Postoji i mogućnost da se stradanje ženske osobe prekvalifikuje u ubistvo, ako tako pokaže istraga.

U zeničkom naselju Blatuša, večeras, 5. jula 2023, u 21.45 dogodila se tragedija.

Iako su za portal Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izjavili da 40-godišnja žena izvršila samoubistvo, istraga je otvorila sumnju na ove navode.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Kako se doznaje kasnije, muškarac F. S. iz Zenice uhapšen je u vezi sa slučajem smrti 40-godišnje ženske osobe, koje je isprva okarakterisano kao samoubistvo. Više o tome čitajte OVDJE.

Kako navode, sve se dogodilo u ulici Kranjčevićeva 43, a smrtno je stradala H.L., 1983. godište, koja je pala s 5. sprata zgrade. 

Na mjestu tragedije i dalje se nalaze službenici Hitne pomoći i policijski službenici, koji obavljaju uviđaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije