Tragedija u Lukavcu: Drvosječe aktivirale minu u šumi, jedna osoba poginula

E. H.
Tragedija u Lukavcu: Drvosječe aktivirale minu u šumi, jedna osoba poginula
Jedna osoba je poginula, a još jedna je povrijeđena u velikoj tragediji koja se u subotu popodne dogodila u mjestu Devetak, na području općine Lukavac.

Kako su za Radiosarajevo.ba potvrdili iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove Tuzlanskog kantona, nesreća je prijavljena oko 18.45 sati.

"Jedna osoba je povrijeđena i ubrzo je prebačena na UKC Tuzla, gdje će joj biti ukazana pomoć i konstatiran stepen povreda. Druga osoba ostala je u šumi i do sada je obaviještena Civilna zaštita, ali i Tužilaštvo koje će preuzeti istragu u ovom slučaju", dodali su iz Operativnog centra MUP-a TK-a.

Kako prenose lokalni mediji, nesreća se dogodila na planini Ozren, kada su dvojica drvosječa krenuli u izvlačenje drva iz šume. Tom prilikom aktivirana je eksplozivna naprava, mina zaostala iz rata, prilikom čega su ove osobe stradale.

Doznaje se i kako će rano ujutro biti organizirana akcija izvlačenja tijela preminulog, jer je riječ o izuzetno opasnom i miniranom terenu, te bi akcija tokom noći bila rizična. Do tada, policijski službenici MUP-a TK-a osiguravaju mjesto nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije