Tragedija u BiH: Žena poginula u požaru - benzinom pokušala zapaliti vatru

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u BiH: Žena poginula u požaru - benzinom pokušala zapaliti vatru
Foto: Vatrogasci Prijedor / Tragedija u BiH

U požaru koji je izbio jučer oko 16 sati u mjestu Gornja Ravska kod Prijedora smrtno je stradala starija žena Đ.J.

Kako piše Insajder.in, prilikom obiteljskog okupljanja nesretna žena je pokušala zapaliti vatru benzinom kako bi gostima napravila kafu, tada je došlo do eksplozije.

"Pokušao sam ući, sve je bilo u plamenu, nismo je mogli izvući, sve je odjednom planulo", priča jedan od svjedoka.

Prilikom dolaska na teren vatrogascima je problem predstavljao prilaz kući koji je neprohodan. Na mjestu tragedije su bili i pripadnici MUP-a RS-a.

Isti izvor navodi kako se čulo i nekoliko detonacija od bombi i oružja koje se nalazilo u kući. Uviđajem je utvrđeno da nema elemenata kaznenog djela.

"Na licu mjesta nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na postojanje elemenata kaznenog djela, a o svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor", saopćeno je iz Policijske uprave u ovom gradu.

Utvrđeno je kako se u trenutku izbijanja požara, koji je izazvan otvorenim plamenom, u kući nalazila osoba Đ.J, koje je tom prilikom smrtno stradala.

Policiji je požar na objektu kuće prijavljen jučer u 16:50 sati, a lokalizirali su ga pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor, nakon čega je obavljen uviđaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije