Tragedija: Nepokretni starac izgorio u požaru u Prijedoru

E. H.
Tragedija: Nepokretni starac izgorio u požaru u Prijedoru
Foto: Twitter / Ilustracija
Stariji muškarac inicijala P. M. stradao je u požaru koji je jutros, oko 8.15 sati, izbio u naselju Brezičani na području Prijedora.

Kako su za Radiosarajevo.ba potvrdili iz Operativnog centra Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, oni su dojavu o požaru dobili oko 8.15 sati, nakon čega su na mjesto požara upućene njhove jedinice.

"Vatrogasci su hitno reagirali, međutim po dolasku na mjesto požara ustanovili su da je vatrena stihija već zahvatila unutrašnjost objekta. U objektu smo zatekli beživotno tijelo 92-godišnjeg starca, koji je nepokretan i koji se nije uspio na vrijeme evakuirati", dodali su iz TVJ Prijedor.

Prema nezvaničnim informacijama, požar je izbio nakon što se zapalila peć u jednom od pomoćnih objekata, nakon čega je nastupio tragičan ishod.

Na mjestu požara uviđaj obavljaju policijski službenici PU Prijedor, protupožarni inspektor i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor. Uzrok požara bit će poznat nakon istrage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije