Tragedija na Uni: Slovak se utopio, skiper spasio tri čovjeka

0
Fena
Tragedija na Uni: Slovak se utopio, skiper spasio tri čovjeka
AA / Skiper spasio tri čovjeka / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Tridesetosmogodišnji državljanin Slovačke utopio se jučer nakon prevrtanja rafting čamca u rijeci Uni, u rejonu Štrbačkog buka. Tragičan slučaj utapanja H. M. potvrđen je iz Uprave policije Unsko-sanskog kantona (USK).

"Policijska stanica Bihać zaprimila je telefonsku dojavu o prevrtanju rafting čamca u rejonu Štrbačkog buka, u kojem su se u tom trenutku nalazila četiri strana državljanina i skiper koji je vršio usluge raftinga. Prilikom intervencije i izlaska iz vode, skiper je uspio spasiti troje stranih državljana, dok se državljanin Slovačke H. M., 1984. godište, nažalost utopio", izjavio je portparol MUP-a USK USK Adnan Beganović.

Dežurni medicinski tim u Kulen Vakufu pokušao je hitnom reakcijom i reanimacijom spasiti ovu osobu, ali nažalost nisu u tome uspjeli.

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

Potvrđeno je i kako će istražni tim kriminalističke policije obaviti sve uviđajne radnje, s ciljem utvrđivanja uzroka i okolnosti ovog nesretnog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije