Tragedija: Muškarac se utopio u slanom jezeru

Fena
Tragedija: Muškarac se utopio u slanom jezeru
Pedesetsedmogodišnji N.S. iz Tuzle pod još nepoznatim okolnostima, danas oko 14.30 sati, utopio se u jednom od tri slana jezera preduzeća „Pannonica“ u Tuzli.

Dežurni Operativnog centra MUP-a TK izjavio je da su u navedeno vrijeme primili obavijest o nesreći na Panonskim jezerima, ali da je u toku uviđaj i da ne može dati informacije o tragediji.

Prema izjavama očevidaca, nesretni čovjek plivao je i tada mu je pozlilo. Izgubio je svijest i utopio se u jezeru punom kupača prije nego što su stigli pripadnici spasilačke ekipe „Pannonice“.

Tijelo utopljenika primijetila je jedna žena koja se sunčala na kompleksu Panonskih jezera. Pozvala je u pomoć spasioce, koji su ga uz pomoć jednom policajca izvukli na obalu.

Ekipe Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, koje na jezerima dežuraju svakog dana, više od pola sata pokušavale su nesretnom čovjeku spasiti život, ali bez uspjeha.

O slučaju je obaviješten dežurni kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Uviđaj još obavljaju pripadnici PS tuzlanske. Prema nezvaničnim iinformacijama, sumnja se da je N.S. tokom plivanja doživio infarkt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije