Timuru Kadiću predložen jednomjesečni pritvor

Radiosarajevo.ba
Timuru Kadiću predložen jednomjesečni pritvor
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Privođenje Timura Kadića

Kantonalnom sudu u Sarajevu predložen je jednomjesečni pritvor za Timura Kadića (41), osumnjičenog za ubistvo Halima Buljubašića (67), saopćila je Azra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti", kazala je Bavčić.

Privođenje Timura Kadića - undefinedFoto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Privođenje Timura Kadića

Kako smo ranije pisali, zločin je počinjen preksinoć u naselju Ramići u Općini Hadžići.

Podsjećamo, u utorak iza 17 sati otišao do radnje na farmi pilića, te je u jednom momentu došlo do svađe, a potom i tuče između njega i Buljubašića.

Tokom tuče osumnjičeni je nožem usmrtio Buljubašića.

Nakon ispitivanja u policiji: Timur Kadić priznao ubistvo u Hadžićima

Kadić je tokom ispitivanja u policiji priznao počinjenje krivičnog djela.

Njegov branilac Omar Mehmedbašić ranije je za portal Radiosarajevo.ba da se Timur ne sjeća detalja te da će zatražiti njegovo psihijatrijsko vještačenje.

"Psihijatrijsko vještaćenje sam i ranije predlagao kada je prošle godine uhapšen zbog paljenja kladionice. Pravdao se da je to uradio jer je kocka štetna i protivnik je toga", kazao je Mehmedbašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije