Teslić: Smrtno stradao prilikom paljenja korova

Radiosarajevo.ba
Teslić: Smrtno stradao prilikom paljenja korova

Na parceli privatnog vlasništva, u mjestu Radnja Gornja, područje opštine Teslić, 21. februara 2019. godine, pronađeno je beživotno tijelo lica D.T. (1939), koje je po sebi imalo vidne opekotine koje su najvjerovatnije nastale usljed paljenja korova i sitnog rastinja, saopćeno je iz PU Doboj.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštava Doboj, policijski službenici Policijske stanice Teslić, zajedno sa inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara PU Doboj, izvršili su uviđaj.

S obzirom da je sezona uređenja poljoprivrednih površina, te da temperature koje nas očekuju u narednom periodu pogoduju izazivanju i širenju vatre, Policijska uprava Doboj apeluje na građane, da ne pale vatru unutar ili u blizini šuma ili na mjestima gdje, usljed nekontrolisane vatre može doći do požara na otvorenom prostoru koja može ugroziti ljudske živote i imovinu građana.

Također, policija apeluje da se spaljivanje korova čini na odgovoran način, samo u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje se mogu kontrolisati, dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije