Teška nesreća u BiH: Poginula jedna osoba

Radiosarajevo.ba
Teška nesreća u BiH: Poginula jedna osoba
Arhiv / Ilustracija / (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Na magistralnoj cesti Mostar Stolac, u mjestu Hodovo danas u 12:15 sati dogodila se teža prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, dok je jedna osoba povrijeđena.

Ova informacija potvrđena je za portal Radiosarajevo.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko - neretvanskog kantona (MUP NHK).

"U ovoj nesreći sudjelovao je automobila Škoda Kodiaq kojim je upravljao S.Š. (1963.) iz Sarajeva, koji je iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem vozila, te je izletio s ceste.

Vozač automobila je zadobio neutvrđen stepen povreda, te je vozilom hitne pomoći Stolac prebačen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu 'Dr. Safet Mujić' u Mostaru", kazali su nam iz MUP-a HNK.

Na mjestu suvozača nalazila se A.R. (1978.) iz Sarajeva koja je ovom prilikom smtrno stradala na mjestu prometne nesreće.

"Njeno tijelo je prebačeno u mrtvačnicu u Mostar. Očevid su na mjestu nesreće uradili službenici Policijske postaje Stolac, a o ovom događaju je upoznat i dežurni tužitelj. Automobil je prebačen u krug policije gdje će biti izvršeno vještačenje", naglasili su iz operativnog centra MUP-a HNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije