Teška nesreća: Prevrnuo se autobus, 33 osobe povrijeđene

Radiosarajevo.ba
Teška nesreća: Prevrnuo se autobus, 33 osobe povrijeđene
Foto: Twitter / Teška saobraćajna nesreća u Francuskoj

Trideset tri osobe su povrijeđene, od kojih su četiri u kritičnom stanju, kada se autobus koji je vozio između Pariza i Londona prevrnuo na sjeveru Francuske dok se kretao autoputem, saopštila je policija.

Autobus Flixbus prevrnuo se na bočnu stranu danas oko podneva prilikom izlaska s autoputa A1, najprometnije rute Francuske, navodi se u policijskom saopštenju, prenosi AFP. U autobusu su bile 33 osobe od kojih su 29 zadobili lake povrede, a četiri su teško povrijeđene, piše Srpskainfo.

Prema pisanju lokalnih medija u vozilu su bili putnici iz SAD, Španije, Australije, Holandije, Rumunije, Rusije, Velike Britanije i Francuske.

Lokalna žandarmerija je na društvenim mrežama objavila fotografije sa mjesta nesreće na kojima se vidi autobus prevrnut sa strane i polomljeni prozori. Na mjesto nesreće stigle su ekipe policije, vatrogasne službe i hitne medicinske službe.

Prema novinama “Courrier Picard”, autobus je skliznuo u zavoju na mokroj cesti i prevrnuo se. To je još jedna nezgoda Flixbusa nakon nekoliko sudara širom Evrope u ovoj godini.

U oktobru je jedna osoba poginula, a 17 je povrijeđeno kad se autobus Flixbus-a prevrnuo u južnoj Francuskoj.

Nekoliko osoba povrijeđeno je u dva odvojena sudara u Njemačkoj u junu, dok je jedna osoba poginula, a 60 povrijeđeno u nesreći u Švajcarskoj u maju.

Sjedište kompanije FlixBus je u Njemačkoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije