Taksista iz Sarajeva koji je osumnjičen za silovanje, pušten na slobodu

2
Radiosarajevo.ba
Taksista iz Sarajeva koji je osumnjičen za silovanje, pušten na slobodu
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo KS

Mirnes Osmanović, taksista iz Sarajeva, koji je osumnjičen za spolni odnos nad nemoćnom osobom u aprilu ove godine u Semizovcu, pušten je iz pritvora, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba, Alen Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

"Nakon lišenja sloobode osumnjičenom M.O. na prijedlog Tužilaštva KS određen pritvor, koji je i produžen, te je mogao trajati do 17.07.2021. ili do nove odluke Suda”, ističu iz Tužilaštva KS.

Kako kažu, obzirom da nije bilo zakonskog osnova za njegovo dalje zadržavanje u pritvoru, osumnjičenom je Općinski sud u Sarajevu na prijedlog postupajućeg tužioca odredio dvije mjere zabrane.

To su zabrana kontaktiranja, posjećivanja i prilaska svjedoku ispod 100 metara te obavezno javljanje IV PU Sarajevo jednom sedmično i to svakog ponedjeljka od 7-15 sati.

"Istraga u navedenom predmetu se nastavlja", kažu u Tužilaštvu.

Punomoćnica oštećene u postupku podsjeća da je Mirnes Osmanović najprije bio osumnjičen za silovanje, te je prema navodima iz medija, naknadno od strane Tužilaštva Kantona Sarajevo djelo prekvalifikovano u spolni odnos nad nemoćnom osobom.

Podsjećamo, ranije je za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno da je MUP KS dobio prijavu djevojke o silovanju, te je brzom akcijom osumnjičeni lociran i uhapšen.

On se sumnjiči da je 17. aprila silovao djevojku koja je pozvala taksi u sarajevskom naselju Koševsko brdo.

Navodno je taksista djevojku odvezao do vikendice na Semizovcu, gdje je silovao i tukao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije