Sud odlučio: Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić ostaju u pritvoru

2
Radiosarajevo.ba
Sud odlučio: Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić ostaju u pritvoru
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija - Ilustracija

Kantonalni sud u Sarajevu je na ponovnom odlučivanju odredio da Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić ostaju u pritvoru nakon uložene žalbe.

Ovu informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić

Podsjećamo, 28. marta 2024. godine policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizirali su operativnu akciju kodnog naziva "Start II" s ciljem dokumentovanja i rasvjetljavanja krivičnih djela organiziranog kriminala. 

EURO 2024 | Nezainteresovani Nizozemci i Francuzi odigrali utakmicu bez pogodaka

EURO 2024 | Nezainteresovani Nizozemci i Francuzi odigrali utakmicu bez pogodaka

Po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, u kojima su pronađeni i izuzeti predmeti traženi naredbom, a koji će biti korišteni u daljnjem krivičnom postupku.

"Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela 'organizirani kriminal' u vezi sa krivičnim djelima 'pranje novca', 'davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem', 'primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem' i krivičnog djela 'avanje dara i drugih oblika koristi', 'zloupotreba ovlaštenja u privrednom poslovanju' slobode su lišeni E.K. (1990) i S.H. (1994)", saopćeno je ranije iz MUP-a KS.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije