Sud Bosne i Hercegovine donio odluku: Admiru Arnautoviću Šmrku ukinut pritvor

0
Radiosarajevo.ba
Sud Bosne i Hercegovine donio odluku: Admiru Arnautoviću Šmrku ukinut pritvor
Foto: Sud BiH / Zlatko Ibrišimović i Admir Arnautović

Sud Bosne i Hercegovine je danas, 16. juna 2023. godine donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH od 15. juna 2022. godine, te je osumnjičenom Admiru Arnautoviću ukinuta mjera pritvora.

Arnautoviću su određene sljedeće mjere zabrane: mjera zabrane napuštanja adrese boravišta, mjera zabrane putovanja, zabrana sastajanja s određenim osobama.

Admir Arnautović osumnjičen je da je počinio krivična djela organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda, saopćeno je ranije iz Suda BiH.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Podsjetimo, ranije su iz Tužilaštva BiH kazali kako se istraga u ovom predmetu vodi od kraja septembra 2022. godine, a još uvijek nije okončana jer se za to nisu stekli zakonski uslovi.

"Radi se o složenoj istrazi više krivičnih dijela počinjenih u periodu od nekoliko godina, u kojoj se dio dokaza pribavlja od drugih država putem međunarodne pravne pomoći", kazali su za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije