Tužilaštvo BiH traži kućni pritvor za Admira Arnautovića Šmrka: Tvrde da je istraga složena

4
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH traži kućni pritvor za Admira Arnautovića Šmrka: Tvrde da je istraga složena
Foto: Sud BiH / Zlatko Ibrišimović i Admir Arnautović

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je u četvrtak prijedlog Sudu Bosne i Hercegovine za određivanje kućnog pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku.

"Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je dana 15. juna 2023. godine uputilo Sudu BiH prijedlog za izricanje mjera zabrane Admiru Arnautoviću, osumnjičenom za krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnim drogama, pranja novca i drugim krivičnim djelima.

Sudu je predloženo da se osumnjičenom izrekne mjera zabrane napuštanja adrese prebivališa (kućni pritvor), uz mjeru zabrane putovanja i zabrane komunikacije sa osumnjičenima i svjedocima u ovom predmetu.

Legenda Intera hvalila Džeku: "Zaslužio je ovaj Scudetto"

Legenda Intera hvalila Džeku: "Zaslužio je ovaj Scudetto"

Istraga u ovom predmetu se vodi od kraja septembra 2022. godine, a još uvijek nije okončana jer se za to nisu stekli zakonski uslovi.

Radi se o složenoj istrazi više krivičnih dijela počinjenih u periodu od nekoliko godina, u kojoj se dio dokaza pribavlja od drugih država putem međunarodne pravne pomoći", kazali su za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije