Sud BiH odredio pritvor Mustafi Vrapcu, uposleniku Tužilaštva BiH

0
Radiosarajevo.ba
Sud BiH odredio pritvor Mustafi Vrapcu, uposleniku Tužilaštva BiH
Foto: Screenshoot / Mustafa Vrabac, službenik Tužilaštva BiH

Sud Bosne i Hercegovine je, na prijedlog Državnog tužilaštva, donio rješenje za određivanje mjere pritvora Mustafi Vrapcu, osumnjičenom da je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu.

U saopćenju Suda BiH navodi se da pritvor po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana od dana lišenja slobode, odnosno do nove odluke Suda.

Mustafa Vrabac uhapšen je 9. januara po nalogu Tužilaštva BiH, čiji je i zaposlenik, pod sumnjom da je tražio nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 eura kako bi pokušao uticati i ishoditi povoljniji status za osumnjičenog.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Pogledajte hapšenje službenika Tužilaštva: Tražio mito od 10.000 eura

Pogledajte hapšenje službenika Tužilaštva: Tražio mito od 10.000 eura

Kako su tada naveli iz Tužilaštva BiH, osumnjičeni Mustafa Vrabac je pod istragom da je u proteklom periodu stupio u kontakt s jednom osobom te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 eura, kako bi u svojstvu službene osobe i uposlenika Tužilaštva BiH pokušao uticati i ishoditi povoljniji status za osumnjičenog.

"U vršenju koruptivnih aktivnosti, osumnjičeni je uz naredbu Suda BiH i akciju Tužilaštva i policijskih agencija zadokumentiran i lišen slobode zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Glavni tužilac je naložio suspenziju i udaljenje osumnjičenog iz kapaciteta Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije