Subota u Sarajevu: Požari, razbojništva, krađe...

Radiosarajevo.ba
Subota u Sarajevu: Požari, razbojništva, krađe...
Foto: Arhiv / Ilustracija

Sarajevski policajci imali su pune ruke posla u subotu, a na području Kantona Sarajevo zabilježeno je više krivičnih djela.

U 23 sata i 35 minuta u ulici Vidovci, općina Ilidža došlo je do požara na vikend kući koja je u vlasništvu H. M. iz Sarajeva. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo 30 minuta nakon ponoći. U jutarnjim satima obavljen je uviđaj u prisustvu sudskog vještaka PPZ struke.

U 20 sati u prodavnici Konzum u ulici Mustafe Ice Voljevice od strane jednog NN lica uz prijetnju pištoljem izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad radnikom, a tom prilikom otuđena je određena suma novca.

U 14 sati i 45 minuta u prodavnicu Blok Market u ulici Hivzi Bjelavca, općina Ilidža od strane dva NN lica uz prijetnju pištoljem izvršeno je krivično djelo razbojništvom nad radnicom i tom prilikom je otuđena određena suma novca.

U 13 sati i 30 minuta pripadnici PS Centar lišili su slobode lica Z. J. (1978) i M. N. (1972) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađa.

U 1:15 5. 10. 2019. godine policijski službenici lišili su slobode lice G. K. (1983) iz Sarajeva na osnovu potrage PS Novi Grad Sarajevo, a imenovani je istog dana u 10 sati i 35 minuta otpušten iz službenih prostorija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije