Subota u Sarajevu: Policija imala pune ruke posla od pijanih vozača do krađa

Radiosarajevo.ba
Subota u Sarajevu: Policija imala pune ruke posla od pijanih vozača do krađa
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Subota u glavnom gradu naše zemlje nije protkela sasvima mirno. Sarajevska policija imala je pune ruke posla, od hapšenja do zaustavljanja pijanih vozača, navodi se u saopćenju Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Naime, 29. juna u 1 i 30 iza ponoći jedna osoba je lišena slobode zbog teške krađe i prevare na području općine Hadžići. 

Sat vremena poslije, odnosno u 2 sata i 30 minuta lišena je još jedna osoba zbog posjedovanja i uživanja opojnih droga na području na području Novog Grada.

Kako je dan odmicao, posao sarajevskih policajaca nije se smanjivao, pa su tako na području općine Centra u 11 sati policajci liši slobode još jednu osobu zbog posjedovanja opojnih droga.

Situacija nije bila ništa mirnija ni u saobraćaju. U saopćenju Operativnog centra navodi se da je policija izdala 356 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozoreno je 16 vozača.

"Iz saobraćaja je isključeno 11 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, 5 lica prije sticanja prava za upravljanje vozilom, dva motorna vozila zbog isticanja saobraćajne dozvole i četiri zbog isteka registracije", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije