Subota u Sarajevu: Pljačke, napadi, uhapšena osoba zbog zanemarivanja djeteta...

Radiosarajevo.ba
Subota u Sarajevu: Pljačke, napadi, uhapšena osoba zbog zanemarivanja djeteta...
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Policija

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo stigao je dnevni izvještaj za subotu, 15. august 2020, i čini se da su sarajevski policajci imali pune ruke posla. 

Sve je počelo u 3 sata ujutro, u ulici Hilme Krke broj 56, općina Vogošća, kada je od strane dva N.N. izvršioca uz prijetnju pištoljem, i fizičkim napadom izvršeno razbojništvo nad M.B., rođena 1950. godine iz Vogošće, koja je tom prilikom zadobila lakše tjelesne povrede. Tom prilikom je otuđena neutvrdena količina novca i zlatnog nakita. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Potom, u 16,30 sati, policijski službenici Treće PU-PS Novo Sarajevo, uhapsili su C.Z., rođen 1959. godine iz Sarajeva i C.A., rođen 1992, iz Sarajeva zbog nasilničkog ponašanja na štetu I.D., iz Sarajeva koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede. Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije, MUP-a Kantona Sarajevo. 

U 18,45 sati, pak, lišili su slobode I.D., rođen 1992. godine, iz Sarajeva, po potrazi, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela krađa i utaja u u ranijem periodu. Predat je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Zatim su u 20,30 sati, policijski službenici Pete PU, lišili su slobode lice A.V., rođen 1977. godine, iz Kalesije, po potrazi općinskog Suda u Kalesiji, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela teška krađa, utaja i zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika, u ranijem periodu. O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, lišeni slobode predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 313 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 20 vozača. Iz saobraćaja je isključeno devet vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, 15 vozača prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, četiri vozača za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, a pet vozila je isključeno jer nisu bila registrovana. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije