Samoubistvo u Bosanskoj Dubici: Starac popio sirćetnu kiselinu

E. H.
Samoubistvo u Bosanskoj Dubici: Starac popio sirćetnu kiselinu
Arhiva / Ilustracija
Stravičnan slučaj samoubistva potresao je mještane sela Međuvođe, u općini Bosanska Dubica, kada je policija u jednoj porodičnoj kući pronašla beživotno tijelo osobe inicijala O. M.

Riječ je o starijoj osobi, rođenoj 1940. godine, a njegovo tijelo u kući je pronašao komšija koji je potom pozvao policiju. Vrlo brzo policijski službenici stigli su u ovo mjesto, te je obavljen uviđaj, kojem je prisustvovao i dežurni mrtvozornik.

Potvrđeno je uviđajem da nema elemenata krivičnog djela, te da je riječ o samoubistvu, kazala je za Radiosarajevo.ba Zvezdana Alendarević, glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Prijedor.

„Uviđajem je utvrđeno da se radi o samoubistvo, a prema izjavi ljekara smrt je najvjerovatnije nastupila nakon što je osoba popila sirćetnu kiselinu“, dodala je Alendarević u svojoj izjavi.

Nezvanično se doznaje da je starac, čije je tijelo pronađeno danas oko 14.40 sati, samoubistvo počinio jučer, a to su, kako se doznaje, potvrdili i ljekari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije