Šteta od 50.000 KM: Policija uhapsila četiri osobe zbog pljačke ilidžanskog hotela

0
Radiosarajevo.ba
Šteta od 50.000 KM: Policija uhapsila četiri osobe zbog pljačke ilidžanskog hotela
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija

Policiji Kantona Sarajevo je vlasnik hotela "Brioni" koji se nalazi u ulici Osik, područje Općine Ilidža, prijavio da je u vremenskom periodu od 22 do 29. aprila 2021. godine od strane NN osoba izvršena teška krađa u navedeni hotel, kojom prilikom je otuđeno više predmeta i stvari, kao i novac, čime je, prema izjavi vlasnika pričinjena materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 50.000 KM.

O navedenom je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo po čijem ovlaštenju su policijski službenici Uprave policije izvršili uviđaj na mjestu događaja kojim je konstatovano da je otuđeno više TV prijemnika, aparata za kafu, nakita, novca, te niz drugih predmeta i stvari koji su činili inventar navedenog hotela.

Nakon što su prikupljena saznanja o licima koja se mogu dovesti u vezi sa ovim krivičnim djelom, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo ostvarili su saradnju sa policijskim službenicima FUP-a i PU Istočno Sarajevo MUP-a RS.

Ukupno su četiri osobe uhapšene i to svi sa prijavljenim prebivalištem na području općine Ilidža: S. P. rođen 1978. godine zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 300. KZ FBIH (Prikrivanje),
te Š. Č. rođen 1993.godine, E. S. rođen 1998. godine te E. H. rođen 1977.godine zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Teška krađa" iz člana 287. KZ FBIH, na štetu navedenog motela.

Po prethodno pribavljanim naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeno je više pretresa, kako na području Kantona Sarajevo, tako i na području Istočnog Sarajeva, kojom prilikom su pronađeni otuđeni predmeti i stvari, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Više osoba je saslušano u svojstvu svjedoka.

Nakon završene kriminalističke obrade, te intenzivnog rada policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS u saradnji sa kolegama iz navedenih agencija, na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, lica lišena slobode su po uputi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo otpuštena iz službenih prostorija, dok će Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nadležnom tužilaštvu biti dostavljen redovnim putem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije