Šta se desilo danas, zašto je više tuzlanskih tužilaca pozvano u FUP

0
Radiosarajevo.ba
Šta se desilo danas, zašto je više tuzlanskih tužilaca pozvano u FUP
Tuzlanski.ba / Tužilaštvo TK

Nakon što je objavljena informacija da je veći broj tužilaca tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva pozvano u prostorije Federalne uprave policije (FUP) u Tuzli na saslušanje, Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS za Radiosarajevo.ba objasnila je o čemu je riječ.

"Radi se o predmetu koji je po službenoj dužnosti otvoren u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona povodom navoda iznesenih na društvenim mrežama, koje je objavio jedan od tužilaca Tužilaštva TK. Kako bi se osigurala nepristrasnost postupka, predmet je dat u rad Tužilaštvu Kantona Sarajevo", kazala je Bavčić.

Dodala je da je postupajući tužilac Tužilaštva KS od FUP-a zatražio provođenje određenih radnji, među kojima je i saslušanje više tužilaca Tužilaštva TK.

"Napominjem da u spomenutom predmetu nije pokrenuta istraga protiv tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, već se predmet nalazi u fazi provjera", podvukla je Bavčić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije