Šta se dešavalo u Sarajevu? Momak ležao na podu u centru grada, hitne službe na terenu

9
Radiosarajevo.ba
Šta se dešavalo u Sarajevu? Momak ležao na podu u centru grada, hitne službe na terenu
Foto: Radiosarajevo.ba / Pripadnici MUP-a KS i Hitne pomoći pomažu mladiću

Upravo su poprskali jednog momka pepper sprejom u Sarajevu. Momak leži na podu. Glasila je poruka koju je čitateljica portala Radiosarajevo.ba poslala našoj redakciji.

Kako nam je još dodala, nakon što je upotrebljen pepper sprej, osjetio se veliki smrad u centru grada koji se širio sve do Katedrale srca Isusova.

"Svi ljudi su počeli kašljati i bježati iz okolnih kafića", dodala je čitateljica portala Radiosarajevo.ba.

Nebrušeni dijamant na samo 90 minuta od Sarajeva: Idealan bijeg od vrućine gradskog asfalta

Nebrušeni dijamant na samo 90 minuta od Sarajeva: Idealan bijeg od vrućine gradskog asfalta

Odmah nakon što smo dobili ovu informaciju, naš novinar je bio na mjestu događaja.

Prve informacije do kojih je došao novinar portala Radiosarajevo.ba govore da je neko jednog momka napao da bi mu uzeo novac, a kada to nije uspio poprskao ga je pepper sprejom.

"Imao je užasne bolove i valjao se po asfaltu. Sada su mu prišli pripadnici MUP-a KS, koji mu pružaju pomoć. Stigla su i kola Hitne pomoći", kaže naš novinar koji je pohvalio postupke dvojice pripadnika MUP-a KS, koji su momku davali korisne savjete i pomogli mu da sanira posljedice dejstva pepper spreja.

Pripadnici MUP-a KS pomažu mladiću
Foto: Radiosarajevo.ba : Pripadnici MUP-a KS pomažu mladiću

Šta je pepper sprej?

Suzavac ili pepper sprej je najjednostavnije sredstvo za samoodbranu napravljeno tako da ga svako može koristiti i pritom ne ostavlja trajne posljedice.

Papreni sprej, lakrimatorni agens za privremeno onesposobljavanje protivnika nadraživanjem očiju i dišnih putova. Primjenjuje se kao policijsko sredstvo za suzbijanje nereda, kontrolu gomile, ali i u samoodbrani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije