Šta se dešavalo ispred mostarske škole: Profesori branili djecu od huligana, jedna osoba povrijeđena

3
Radiosarajevo.ba
Šta se dešavalo ispred mostarske škole: Profesori branili djecu od huligana, jedna osoba povrijeđena
Foto: AA / Ilustracija / Specijalna policija u Mostaru

Ministarstvo unutarašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona izašlo je s detaljima u vezi današnje tučnjave ispred mostarske srednje Srednje mašinsko-ekonomske škole u Ulici Alekse Šantića.

Policijska Uprava Mostar zaprimila je u 9.30 sati prijavu od M.Dž. (1976.) sekretarice Srednje mašinsko - ekonomske škole da je izbila tučnjava većeg broja neidentificiranih muških osoba.

Patrola je zatekla osobu koja je izjavila da je izbila tučnjava od strane desetak neidentificiranih muških osoba koji su na sebi imali tamnu garderobu s kapuljačama preko glave i da su se razbježali jedni prema Ulici A. Starčevića, drugi prema jugu ulice A. Šantića.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Isti dan u 12.30 sati Policijskoj stanici Mostar obratio se B.P. vozač Golfa da je došlo do tučnjave ispred Srednje mašinsko - ekonomske škole u Ulici Alekse Šantića. Patrola je po prijavi izašla na mjesto događaja i zatekla osobu s vidnim povredma, a radi se o H.B. (2002.) koji je izjavio da je s kolegom K.A. prošao s vozilom navedene ulice i vidio dvije muške neidentificirane osobe s duksericama i kapuljačama na sebi i s bakljom u ruci koju su krenuli da bace prema profesorima i ulaznim vratima škole, na što su ih oni pokušali spriječiti u toj namjeri prilikom čega K.A. zadobiva povrede u predjelu glave.

Patrola je obavila razgovor s pedagogom škole A.D. koja je izjavila da je vidjela dvije nepoznate muške osobe s bakljom pokušavaju gađati prema školi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije