! / Sramotno: Monstrum koji je obljubio djevojčicu (13) bio suspendovan samo 14 dana

31. 01. 2022. u 12:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Portir Doma "Rada Vranješević" u Banjoj Luci osumnjičen za obljubu djevojčice (13) inače štićenice doma, bio je suspendovan svega dvije sedmice, potvrdio je portalu Srpskainfo Vladimir Kajkut, direktor ove ustanove.

Djevojčica je u decembru prošle godine prijavila vaspitaču da je portir A.K. obljubio, nakon čega je slučaj prijavljen policiji, ali je ujedno sproveden i disciplinski postupak.

"Tročlana disciplinska komisija Doma nije utvrdila veće nezakonitosti, ali je portir kažnjen sa odbijanjem od plate u periodu od tri mjeseca, jer je narušio odnos radnik-štićenica doma", objasnio je Kajkut.

Suspenzija portira trajala je tako dvije sedmice i to za vrijeme disciplinskog postupka od 17. decembra kada je slučaj prijavljen do 31. decembra prošle godine, nakon čega je portir vraćen na posao u Dom "Rada Vranješević".

Djevojčica je prošle sedmice smještena u prihvatni centar Centra za socijalni rad Banja Luka nakon što je prijavila ovaj slučaj.

Inače, ovu djevojčicu je sa 11 godina njena baka podvodila starijem muškarcu. Baka je u međuvremenu osuđena na sedam godina zatvora, a ovaj muškarac na 12 godina.

Zbog obljube iste djevojčice prošle sedmice je uhapšen i E.H. kojem je, kao i portiru u međuvremenu određen jednomjesečni pritvor.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA