Spriječena nelegalna prodaja: Zaplijenjeni duhan i cigarete u vrijednosti preko 53.000 KM

1
Radiosarajevo.ba
Spriječena nelegalna prodaja: Zaplijenjeni duhan i cigarete u vrijednosti preko 53.000 KM
Foto: UIO / Zaplijenjen duhan i cigarete

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području grada Banjaluke oduzeli su veću količinu duhana i cigareta čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 53.235 KM.

Ovlaštena službena lica grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO, postupajući u okviru prethodno pribavljenih obavještajnih saznanja izvršili su operativnu provjeru primjene Zakona o akcizama u BiH na teritoriji Grada Banja Luka.

Tom su prilikom na više lokacija kod osam lica pronašli veću količinu akcizne robe namijenjene za nelegalnu prodaju (cigarete i sitno rezani duhan), koja nije bila na propisan način obilježena akciznim markicama UIO.

Ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe, prema preliminarnoj procjeni, iznosi oko 53.235 KM. Protiv počinilaca opisanih nezakonitosti biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.

Masakr koji je zgrozio svijet: Danas 31. godišnjica od '48 sati pepela i krvi' u Ahmićima

Masakr koji je zgrozio svijet: Danas 31. godišnjica od '48 sati pepela i krvi' u Ahmićima

U toku preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalistička oprema, donirana od strane Ambasade SAD-a u BiH putem Programa EXBS, kao i od strane UNODC-a.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije